Všichni víme, co bychom měli jíst, co je zdravé a čeho bychom se měli vyvarovat...
Naši druháčci si v lednu toto téma přiblížili v hodinách prvouky a pomocí zábavných aktivit poznávali zdravé a nezdravé potraviny, rozlišovali nemoci a úrazy a ujasňovali zásady správné hygieny.
Projekt jsme zahájili hned první lednový týden ordinací, do které chodili pacienti k paní doktorce. Paními doktorkami se na chvíli staly naše ochotné spolužačky, které si z domu donesly potřebné vybavení v doktorských kufřících a roli pacienta si mohly vyzkoušet ostatní děti ze třídy.
V následujícím týdnu děti ve skupinách vystřihovaly z letáků zdravé a nezdravé potraviny, pomocí kterých následně vytvořily krásné plakáty. U této aktivity byla atmosféra velice veselá, plná otázek a diskuzí… Jsou zdravé těstoviny? Můžeme jíst šunku? Ublíží mi, když si dám kofolu jen v pátek? Ty nemáš ráda sushi?
Další dva týdny jsme z modelovací hmoty tvořili zdravé tříchodové menu a projekt zakončili výtvarnou soutěží, kde si každý namaloval svůj zdravý talíř.
U nás ve třídě všichni víme, že abychom byli zdraví, musíme pro to něco udělat, např. sportovat, zdravě jíst a také si udržovat veselou náladu. A občasné zamlsání vůbec nevadí…
Mgr. Iveta Ženožičková, tř. uč. 2. A